Yleinen

toivo sitä mitä sinulla jo on

thumbnail_image0

 

 

TAIVASLAULU

sanoja sydämestä.

 

°

0len onnellinen vuoden tultua päätökseen. olen onnellinen sanoessani, että se on nyt ohi ja uusi vuosi on lämpimästi tervetullut. pystyn hyväksymään sen, että jotkut vuodet antavat enemmän kuin ottavat. tiesin sydämessäni Maltalla, että minut oli pysäytetty hetkeksi voimia keräämään, jotta jaksan sitten tulevana vuonna ikävää kärsivän sydämeni kanssa. jaksan muuttaa paikasta toiseen ja tuntea oloni pieneksi. tiesin, että levon takia jaksoin ja pystyin paremmin, kun olisin uskaltanut kuvitella. ja olen äärettömän onnellinen ja kiitollinen siitä. kiitos lepo ja valo. tarvitsin niitä molempia vuonna 2019.

mutta sen sijaan, että pohtisin mennyttä vuottani  ja sen tuomia haasteita ja huomioita, haluan kirjata asioita ylös jotka jollain tavalla puhuttelevat ja inspiroivat juuri nyt; 

 

IMG_E8254

 

 

 

  • korosta sitä, mitkä asiat todella ovat sinulle tärkeitä.

 

  • tee niitä asiota, jotka tuottavat sinulle eniten iloa ja onnistumisen tunnetta.

 

  • etsi lakkaamatta sitä, mitä haluat tulevaisuudessa tehdä. sinun aikasi on arvokas ja liian lyhyt kärsittäväksi. katso ympärille ja tunne mikä pala puuttuu elämästä.

 

  • jaksa liikkua. itsesi ja kehosi vuoksi. kuvittele olevasi vasta lapsi ja pidä armollinen asenne itseäsi kohtaan. älä ole koskaan liian väsynyt olemaan hyvä itsellesi.

 

  • tule onnelliseksi missä olet.

 

  • päätä opiskella kieltä. se tekee hyvää sinulle ja itsevarmuudellesi.

 

  • ja muista olla Alexanderille aina hyvä. hyvinä päivinä paras, sillä rakkaus kantaa ja korjaa. ihan varmasti. 

 

 

 

 

thumbnail_image0

 

 

°

kävin pitkästä aikaa kirkossa viime sunnuntaina. lähdettiin muutaman ystäväni kanssa ja käveltiin pitkin sateista Kööpenhaminaa. löydettin tiemme iloisten ihmisten joukkoon.

monesti koen kaipaavaani Jumalan sanaa. sanoja siitä, että olet pyyteettömästi rakastettu ja että tiesi on turvattu. on ollut ikävä hiljaisia rukouksia ja kiitollisuuden kyyneleitä joita en  kirkossa välttämään pysty. tälläkin kerralla sain hiljentyä rukoukseen ja pyytää siunausta. sillä haasteilta emme elämässä pysty välttymään, mutta voimaa pystyy saamaan niin monesta paikasta. koen olevani erittäin onnekas, kun tiedän oman uskoni ja sen, että elämä kantaa niin voimakkaasti, vaikka välillä vene horjuukin elämän tapahtuessa.

tästä ajatuksesta inspiroituneena kokosin vuoteni muutamiin kuviin ja lauseisiin Instagramin puolella. tarina tammikuusta joulukuuhun oli ihmeellinen. se oli selviytymistarina, jonka en ymmärtänyt tapahtuvan kuin vasta nyt. kun kirjoitin ajatukset sanoista lauseiksi ja hyppäsin eteenpäin kuukausi kerrallaan, näin äärettömän kauniin kasvun. ja kasvu jos mikään kaunistaa ja tuo toivoa siitä, että Universumi kyllä järjestää ja näkee. ei jätä yksin ja huolehtii loppuun saakka. en  koskaan halua menettää toivoa ja tätä ajatusta kaikessa yksinkertaisuudessaan. tiedän aina luottavani ja selviytyväni. 

 

thumbnail_image1

 

°

ja sitten sellaisia voimaannuttavia havaintoja viime viikoista.

olen saanut lomailla yllin kyllin. kävellä luonnossa ja ihmetellä ja pysähtyä useasti. en ole ollut huolestunut yhtään syömisestä ja se on tuntunut aivan ihanalta. hyvä minä. olen ahkerasti kuunnellut ja katsonut ruotsin kielisiä ohjelmia Alexanderin kanssa, sekä oppinut monta uutta ja vanhaa sanaa. haluan todella tulla osaksi Ruotsin yhteiskuntaa ja kieli on isossa roolissa integroitumisprosessia. löysin myös meidän kaupunginkirjaston ja monta hirvittävän ihanaa kirjaa. tiedän jo nyt, että yksi toive tulevalle vuodelle on lukea enemmän. lukea suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. kirjastossa kohtasin myös erityisen ystävällisen naisen, joka toivotti minut tervetulleeksi Ruotsiin ja erityisesti kirjastoon. osasi kertoa kursseista ja hyvistä kirjoista. tuli niin lempeä ja lämmin olo. <3 ja sitten olen jopa ystävystynyt täällä. mikä on tosin ottanut tosi pitkän ajan. tälle on ollut ihan monta pätevää syytä, mutta nyt vihdoin tuntuu siltä, että pystyn taas antamaan itsestäni jotain jollekin toiselle. ihana ja voimaannuttava tunne sekin.

että todella monta hyvää ja kaunista kohtaamista ja edistyaskelta. pieniä, mutta erittäin tärkeitä  minun kannalta. parisuhteen kannalta. kaiken kannalta. sitä helposti kadottaa itsensä uuden, muttuvan ja jännittävän keskelle. sydän pelkää enemmän kuin rohkaisee ja huomaa suistuvansa huomaamatta huonoille raitelle. ei sillä että mikään olisi ollut äärettömän huonosti. mutta selkeästi niin, että parannettavaa olisi. 

thumbnail_image4

 

 

 

 

 

°

näiden sanojen ja lauseiden saattelemana, en lupaa äärettömiä  ensivuodelle. olen armollinen ja hellä itselleni. teen niin kuin keho ja mieli minulle kertovat ja pysyn vilpittömänä itselleni. voimaannun arjen sanattoman kauniista hetkistä ja kohtaamisista ja ainoa tavoite vuodelle on, etten kadota itseäni enää toiste. en kadota. sen lupaan nyt itselleni. pitkäkää tekin huolta omistanne ja erityisesti itsestänne sekä jaksakaa olla armollisia. maailma on jo liian täynnä odotuksia ja tavotteita.

 

rakkaudella Jutta 

RSS
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram
Snapchat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.