Yleinen

K O T O N A 

thumbnail_image2-29

 

 

 

TERVETULOA  MEILLE 

°

Ja haastavinta on aloittaa, kun ei ole aloittanut aiemmin. mutta rehellisyyden nimissä, ei ole ollut mitään mistä aloittaa ja on vaan pitänyt pysähtyä tuntemaan. sillä on ollut aika paljon tunnettavaa sitten viime näkemän.

 

niin kun arvata saattaa olemme löytäneet kotiin. ei suinkaan punavalkoisten lippujen maahan, mutta aika lähelle. sillan toiselle puolelle. Malmön Limhamn on meidän uusi koti. ja kodilta se alkaa pikkuhiljaa tuntumaankin. en koskaan antanut oikein rehellistä ajatusta sille, että muutettaisiin Ruotsiin Tanskan sijasta. mutta elämä tapahtui ja ihana asunto löytyi sillan toiselta puolelta. eikä siinä auttanut muu kuin tarttua tilaisuuteen. kaikki te, jotka ette tiedä Tanskan asuntokilpailusta, voin kertoa, että aika kamalaa kilpailua onkin. että olen enemmän kuin huojentunut, kun löysimme vihdoin rakkaudellemme kodin.

thumbnail_image0-6

thumbnail_image1-26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mutta silloin ei silti tuntunut puuttuvan mitään. päinvastoin. olin rikkaampi ja onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

°

meidän koti on vielä täysin kesken ja täynnä puuttuvia palasia. mutta kaikessa hiljaisuudessaan se on alkanut kuitenkin muotoutumaan asioiden, värien ja epäkohtien kautta juuri meidän näköiseksi kodiksi. olen ollut jotenkin erityisen onnellinen laittaessani kotia meille kahdelle. varsinkin kun tuntuu, ettei omaa kotia ole ollut niin älyttömän pitkään aikaan. niin kun ei olekaan. ja tietenkin haastavaksi on osoittautunut se, ettei koti olekaan vain minun omani. että se on toiselle ihan yhtä paljon koti ja turvasatama kuin minulle. että koti on todella meidän koti. 

 

ihan älytöntä ajatella, ettei meillä myöskään ollut muutama viikko siitten mitään. ei muuta kuin vaatteet isoissa matkalaukuissa ja kodintarvikkeista mitään tietoakaan. että nukuttiin luvattoman kauan patjojen päällä ja syötiin olohuoneen lattialla.

mutta silloin ei silti tuntunut puuttuvan mitään. päinvastoin. olin rikkaampi ja onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin.

thumbnail_image2-28

 

 

 

 

 

 

 

 

pyöräilemässä päissään rakkaudesta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumbnail_image0

 

 

 

°

voin kertoa, että on ollut haastavaa olla unohtamatta itseäni kaiken uuden äärellä. on ollut vaikeaa tuoda juuri tähän hetkeen niitä asioita, jotka ovat pitkään olleet mulle tärkeitä tukipilareita. että tunnit päivässä on mennyt töiden tekemiseen, kodin laittamiseen ja toisen tutustumiseen. ja joskus on mielessä vallannut huoli siitä, että missä se ihana herkkä ja luova puoli minussa vaeltelee, kun ei se ole tullut kylään hetkeen.

mulle on niin tärkeää saada tyhjää tilaa, jonka voin sitten täyttää niin kuin minusta juuri sillä hetkellä parhaalta tuntuu. yleensä olen lähtenyt jumalanpalvelukseen, tarttunut raamattuun tai tehnyt muuten hengellisiä harjoituksia. olen ommellut luovuuden iskiessä, kirjoittanut sydäntä särkeviä runoja elämästä ja antanut tuulen vaan kuljettaa kauniisti. mutta kai se on niin, että elämä vaan sattuu tapahtumaan ja ongelma ei niinkään ole ne ulkoiset rajoittavat tekijät, vaan minä itse. että vain minä voin ja pystyn tekemään elämästä minun ja meidän näköistä, kunhan avaan oven sille mahdollisuudelle. 

thumbnail_image3-19

 

thumbnail_image3-20

 

 

 

 

 

°

mutta mitä tulee meidän kotiin ja sen uusiin tavaroihin, voin sanoa, että olen mennyt enemmän intuitiolla kuin miettinyt luovia sisustusratkaisuja. mulle on tärkeää että tavarat ja esineet ovat jokseenkin eläneet aikaa ja että käytön jäljet saavat olla näkyviä. toki olemme halunneet ostaa sohvan ja sängyn uutena, mutta muuten olen pyrkinyt koluamaan kirpputoreja aina kun vain olen löytänyt aikaa ja fiilistä sille. ja onneksi olen kolunut, sillä Ruotsin kirpputorit ovat kyllä helmiä. olen yrittänyt parhaani luoda seesteistä tunnelmaa kotiimme käyttäen luonnonsävyjä sisustuksessa. olin ehkä pienesti huolissani tulevista kodin ratkaisuista ja siitä kuinka onnistumme luomaan tilan, jossa todella molemmat viihtyvät, mutta emme ole onneksi vielä kertaakaan olleet sisustuksesta eri mieltä avopuolison kanssa. ja onhan se myönnettävä, ettei koti tunnu kodilta enää ilman toista. olkoon siis sisustus ja luovat ratkaisut toissijaisia asioita. 

 

thumbnail_image2-26

 

 

 

 

”mulle on niin tärkeää saada tyhjää tilaa, jonka voin sitten täyttää niin kuin minusta juuri sillä hetkellä parhaalta tuntuu.”

 

 

°

 

kodissamme ilahduttaa minua eniten rakkaat Suomitavarat. Marimekon pyyhkeet ja muutamat astiat, Aaltovaasi ja Iittalan viinilasit tuovat iloa minulle valehtelematta joka päivä. sillä vaikkei Ruotsi niin kaukana olekaan ja suomalaiset karkit ja tavarat tulevat vastaan aina aika ajoin, on silti mulla ikävä Suomea ja sen ihmisiä. on siis varmasti ihan luonnollista tuoda hieman Suomea lähemmäksi minua.

 

 

 

 

thumbnail_image2-27

thumbnail_image1-35

 

°

lupaan jatkaa täällä useammin ja jakaa enemmän keskeneräisiä ajatuksia ja kirjoituksia. sillä tiedän itseni ja haasteeni miksen ole kirjoittanut saati avannut blogia hetkeen. epätäydellisyyden pelossa jätän tekemättä paljon asioita, jotka loppupeleissä tuovat eniten onnea. nyt lupaan ottaa pelon syliin ja tehdä siitä tutun ja turvallisen. sillä musta on ihanaa ja tärkeää kirjoittaa ajatuksia ja samalla jäsennellä niitä. välillä isotkin asiat saavat uuden mittakaavan, kun vaan kauniisti kirjoittaa. ah. on ollut ikävä kirjoittamista.  

 

ja vaikka kuinka välillä tuntuu pelottavalta ja surrealistiselta, että on hypännyt jonnekin kauas ja tuntemattomaan, on ollut ihanaa huomata, kuinka elossa sitä onkaan. on ollut ihanaa ymmärtää oma vajavaisuus ihan jokaisella tasolla ja se että siitäkin huolimatta voi vastaanottaa vilpitöntä rakkautta toiselta. että on aina parannettavaa ja opittavaa -niin elämästä, itsestä ja toisesta. ja silti kaikki niin valtavan hyvin elämässä. että ihan järjettömän paljon on opittu elämän edessä ja sen tapahtuessa. olen siitä valtavan onnellinen. kaikista kuopista, ylä- ja alamäista.

kiitos elämä koetteluistasi ja siitä, että saan joka aamu herätä uuteen päivään. olet valtavan hieno.

armollisia ajatuksia teille.

rakkaudella, Jutta

RSS
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram
Snapchat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.