Yleinen

tunteista

IMG_E4758

 

SANOJA IKÄVÄSTÄ

photos by me

 

°

Saanko myöntää, että pidän tunteista. Erityisesti tuntemisesta. Ja niistä hetkistä kun tunnen. Että elämä tuntuu jokaisella solulla. Kohtaan tunteillani maailman ja  olen yhtä kehoni kanssa. Rakennan kotia kehooni ja opin tuntemaan sen jokaisen tunteen, ajatuksen.

Ja tunteita on joskus vaikea sanoittaa, mutta yritän tehdä sen silti. Sanoittamisella teen tunteesta todellisen, enemmän konkreettisen ja helposti lähestyttävän. Ja kun tunteella on nimi, se ei ole enää vieras.

”Sadetta silmissä, muistoja entisestä, tuulia tulevasta. Se on niin monta väriä samanaikaisesti. Ja siksi niin kovin kovin kaunis sellaisenaan.”

Tutustun siis tunteeseen, yritän ystävystyä sen kanssa. Tehdä vieraasta tutun. Keittää kupin kuumaa ja tunnustella sen ajatuksia elämästä. En halua siis tukahduttaa, kadottaa saatika etääntyä tunteistani. Otan ne omakseni, pidän niitä sydämeni lähellä, suukotan sadasti ja kehotan olemaan rehellinen. 

Just us.

 

 

 

 

°

Ikävä on tunteista ehkä se kaunein. Se ikävä sisältää niin monta asiaa samanaikaisesti. Se ei ole pelkästään kyyneliä yhtä meren kanssa. Tai haikeaa kaipausta johonkin kadonneeseen. Johonkin, joka ei ole enää tässä.

Ajattelen ikävän enemmän rakkauden muotona. Kuvana rakkaudesta. Se on tuntemista, rakastamista, kaipuuta, onnellisuutta, surua ja helpotusta.  Sadetta silmissä, muistoja menneistä, tuulia tulevasta. Se on niin monta väriä samanaikaisesti. Ja siksi niin kovin kovin kaunis sellaisenaan.

Sinä ihana ikävä.

Ikävä ilmestyi elämääni jo vuosia sitten. Se on siis seurannut taivaltani jo tovin. Ikävä sai kuitenkin ihan valtavan erilaisen merkityksen nyt asuessani ulkomailla. Se on ottanut enemmän tilaa kehossani. Muistutellut olemassaolollaan ja tuonut tunteita päivieni seuraksi.

Mutta olen oppinut tuntemaan ikävän aika hyvin. Se on tehnyt luvallaan kodin kehooni ja se saa puolestani olla siellä. Se ei enää pelota pelkojani vaan muistuttaa minua päivittäin valtavasta rikkaudesta elämässäni.

Juuristani. Suomestani. Rakkaistani. 

Sinä ihana ikävä. 

 

 

 

 

OQHFE9695

 

 

 

°

 ” Mutta olen oppinut tuntemaan ikävän aika hyvin. Se on tehnyt luvallaan kodin kehooni ja se saa puolestani olla siellä

 

Vähän ravisteltuna rakkaudesta ja elämästä pääsen ikävästäni hellittämään hetkeksi. Näkemään aavan meren ja kuulemaan kuulematonta. Odotan halaavani hallaa. Muistuttamaan sitä kauneudestaan. Nietokset saavat tällä kertaa kulkea unissani. Syventämään ajatusta Suomestani.

Sillä onhan se ihan järkyttävän kaunis. Suomeni.

Että kiitos keho tunteista. Niistä värikkäistä ja voimakkaista. Kiitos, että olen kykeneväinen tuntemaan kauneimman ja sanoittamaan sen. Antamaan sille tilaa, hyväksymään sen ja lopulta silittämään uneen.

 

Lämmin kaipaus sinne pohjoiseen.

 

Rakkaudella  Jutta 

RSS
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram
Snapchat

2 thoughts on “tunteista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.