Yleinen

Puhtaalta pöydältä

IMG_4581_edited

                            A new beginning                                                 Pictures by amazing Shukri Carabey

°

Siitä on ihan tosi pitkä aika. Liian pitkä aika, kun olen kertonut julkisesti yhtään mitään. Tosi pitkä aika, kun olen joutunut alttiiksi kommentoinnille ja pitkä aika, kun olen tehnyt jotain, mistä koen nauttivani näin paljon.

Minulla on kuitenkin nyt ilo kertoa teille, että olen tullut takaisin. Paljon vahvempana ja kokeneempana. Mieli on täynnä uusia, rikkaita ajatuksia, ja olen valmis kohtaamaan tämän kaiken uudestaan.

Mun blogiurani on alkanut vuonna 2011. Siitä on kuusi vuotta, ja tämä oli ensimmäinen pitkä tauko jonka olen pitänyt. Voin kertoa, että ei ollut mikään yksiselitteinen asia jättää blogi ja sen kaikki tuoma ihana ja ihmeellinen. Siihen itseasiassa sisältyi aika paljon kyyneliä ja tuskaa. Epäonnistumisen tunnetta ja uuden identiteetin löytämistä. Kaikki edellämainitut tunteet olivat yllättäviä ja odottamattomia. En olisi ikinä uskonut, miten muutos vaikuttaisi mielentilaani ja kuinka kokonaisvaltaisesti tunsin olevani hukassa itseni kanssa.

Ainoa vaihtoehto oli ottaa etäisyyttä, ja pelastaa itseni, jotteivät kaikki palaset olisivat romahtaneet päälleni.

 
IMG_4615_edited

 

IMG_4573_edited

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapa, millä  kirjoitetaan nykypäivän blogia ei ollut minua varten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

°

Päätin pitää lomaa, harkitsin jopa lopettavani kokonaan. Minun oli päästävä pois tietynlaisesta kuplasta ja tutkia mediaa, sen tuomaa painetta ja esimerkkiä ihan uudelta kannalta. Tuntui jopa siltä, että silmäni olivat sokaistuneet tältä kaikelta. Blogit ja erilaiset sosiaaliset kanavat ovat niin arkipäivää ja niiden tuoma virta erilaisia esimerkkejä siitä, minkälainen pitää olla. Se oli yksinkertaisesti vain liikaa minulle. Ajatus siitä, onko tämä bloggaus juuri minua varten, oli läsnä lähes puoli vuotta ennen päätöstä pitää taukoa.

Alkuperäinen tarkoitus kirjoittaa, kuvata ja ilmaista itseäni oli puhdasta ja vilpitöntä. Ei mainontaa, ei markkinointia, ei kulutusta. Ihan arkipäiväisiä asioita, joita koin tarvitsevani jakaa. Annoin ja sain. Ideoin ja toteutin.

Tämän päivän blogit eivät valitettavasti ole enää näin vilpittömiä. Omat tunteeni liittyen blogeihin ovat ristiriitaisia, sillä samaan aikaan koen olevani ylpeä suomalaisista huippubloggaajista ja siitä, minkä työn ovat he tehneet päästäkseen upeaan pisteeseen elämässään, mutta samalla harmittaa, että kaikki se luonnollinen, arkinen ja puhdas tapa kirjoittaa ja kuvata on kadonnut. Tapa, millä kirjoitetaan nykypäivänä blogia ei ollut minua varten. Se itseasiassa ahdisti ja puristi rintaa.

Lopulta tuli se aika jolloin oli minun kysyttävä itseltäni, haluanko tukea kulutusta ja antaa tämänkaltaista esimerkkiä lukijoilleni? Toiminko omien ajatusteni vastaisesti, jos jatkan bloggaamista? Ja minkälainen vastuu minulla on esimerkkinä bloggaajana ja ihmisenä?

IMG_4583_edited

IMG_4606_edited

 

 

 

 

 

 

 

En halua tehdä mitään väkisin, vaan kuuntelen arkeani, jaksamistani ja tunteitani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

°

Tauot ja hengähdykset eivät ole keksittyjä. Ne ovat itseasiassa monien tilanteiden pelastajia. Ilman puolen vuoden taukoa, en olisi nyt tässä. Myös kaikki ajatukset tulevasta on kirkastunut ja tunnen olevani vahvimmillani kuin koskaan ennen. Jatko tuleekin nyt näyttämään erilaiselta ja se tulee kuvastamaan minua sinä ihmisenä, joka olen tänä päivänä.

Olette varmasti oppineet tuntemaan minua vuosien myötä, eikä teille tule yllätykseksi kun kerron, että olen erityisen herkkä ja aistikas. Näihin adjektiiveihin liittyy myös pohdintaa elämästä ja sen tarkoituksesta. Paljon ajatuksia siitä, miten voin edistää yhteisiä asioita ja tuottaa iloa ja onnea muille. Miten voin rakastaa enemmän ja oppia paremmin. Kuinka tehdä maailmastamme edes hiukan pehmeämpi ja suvaitsevaisempi. Nämä asiat ovat juuri niitä, joita haluan jakaa teidän kanssanne. Haluan kirjoittaa ja kertoa teille, mitä ajatuksia päivä on tuonut tullessaan.

Tuleva blogi on toivottavasti täynnä pohtivaa ja herkkää tekstiä, kauniita kuvia unohtamatta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että asukuvat ja päivän kuulumiset jäävät vähemmälle ja tekstit saavat isomman merkityksen jatkossa. Postaustahti ei tule olemaan mitään entiseensä, mutta tulevaisuudessa se noudattaa minun aikaani ja energiaani. En halua tehdä mitään väkisin, vaan kuuntelen arkeani, jaksamistani ja tunteitani. Tämä on ainakin tämänhetkinen ajatus tulevasta. Ja olen erityisen iloinen, jännittynyt ja onnellinenkin siitä, että koen omilla tekemisilläni olevan merkitystä tässä valtavassa virrassa.

IMG_4638_edited

 

 

 

 

 

 

 

 

 

°

Olette erityisen lämpimästi tervetulleita seuraamaan ajatuksiani. Toivottavasti joukossanne on vanhoja ja uusia tuttuja.  <3

Kuvat ja muokkaus Shukri Carabey Asu Mango

RSS
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram
Snapchat

8 thoughts on “Puhtaalta pöydältä

 1. Mulla on samoja ajatuksia blogimaailmasta. Olen samaan aikaan tosi ylpeä suomalaisista ammattibloggaajista ja uranuurtajista, mutta samaan aikaan tunnen että en itse halua kirjoittaa blogia samalla tavalla, samoista lähtökohdista. On vaatinut aika paljon ajatustyötä se, että on hyväksynyt sen, että mun tapa kirjoittaa blogia onkin vähän erilainen ja että se on ok. On ollut helpottavaa huomata, että kun löytää oman juttunsa on yllättäen aika varma siitä mitä haluaa tehdä ja miten sen haluaa toteuttaa ja samaan aikaan sitä on tasapainossa itsensä kanssa. Ihana että oot palannut blogin pariin, mä kaipaan just sunlaisia blogeja ja bloggaajia :—)

  1. Kaunis kiitos sun kommentista. Näitä ajatuksia on erityisen tärkeä tuoda esille. On ihanaa pystyä ilmaisemaan itseään haluamallaan tavalla ja tietää että samalla kunnioittaa omia arvojaan. En tiedä mitään ahdistavampaa, kun kannustaa kulutukseen ja pyörittää blogia niitä arvoja kuunnellen. Olen päätökseni tehnyt ja nyt voin seistä kaiken tekemiseni takana.
   Ihanaa olla takaisin.
   Rakkautta <3

 2. Bella!
  Hope this beautiful new beginning bring to you all the beautiful things you deserve, because you are a beautiful person from inside to outside! Much love, dreams, happiness and success!
  Hope to see you again soon, in Helsinki or Barcelona!
  Big hug and much love!
  Paz

 3. Ihanaa että olet palannut! ♥ Olet mielestäni uskomattoman mielenkiintoinen ihminen, ja mielelläni luen niin tuntemuksistasi kuin arjestasikin. Kaikki sinussa inspiroi minua ja olen niin kovasti odotellut myös upeita kuvia joita olemme tottunut näkemään. Tulevaisuutta odotellen, olen täällä sinun kanssasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.